Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГУ Держпраці у Львівській області закликає роботодавців перевірити термін дії дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки

Дата: 29.03.2017 11:36
Кількість переглядів: 811

Фото без описуЗакон України «Про охорону праці»  зобов’язує роботодавця одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Видає такі дозволи на безоплатній основі центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці та його територіальні органи.

Строк дії дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки або на експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки становить п’ять років. Слід зазначити, що перебіг строку дії дозволів, виданих у 2012 році, збігає у 2017 році.

На сьогодні близько 300 дозволів підлягають продовженню. При цьому до ГУ Держпраці  звернулося лише 100 суб’єктів господарювання.

Слід зазначити, що коли під час строку дії дозволу роботодавцем не порушено його умов, строк дії такого дозволу продовжується на наступні п’ять років на підставі заяви роботодавця, поданої за встановленою формою та оригіналу дозволу.

Є дві умови продовження строку дії дозволу. Першою умовою є дотримання  на підприємстві вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час  виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Також умовою продовження  строку дії дозволу є відсутність аварій та/або нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, із смертельними або тяжкими наслідками.

За детальнішою інформацією просимо звертатися до відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг ГУ Держпраці у Львівській області за тел. 235-60-16.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора