Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для аграріїв підготували пам’ятку про запобігання отруєння бджіл пестицидами

Дата: 16.05.2017 11:34
Кількість переглядів: 687

Для запобігання випадків отруєння бджіл під час обробітку сільськогосподарських культур необхідно дотримуватися правил, що встановлені законодавством України. На цьому наголошують у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За словами директора департаменту Наталії Хмиз, дотримання правил та вияв взаємоповаги один до одного – є гарантом плідної співпраці сільськогосподарських підприємств та пасічників. «Така взаємодія забезпечить не лише відсутність судових тяжб щодо відшкодування завданої шкоди, а й буде корисним обом сторонам: пасічнику – мед, пилок та здорових бджіл, власнику сільськогосподарського підприємства – підвищення врожайності сільськогосподарських культур, а пересічним мешканцям – якісну продукцію», – наголосила вона.

У пам’ятці зокрема, йдеться про те, що аграрії мають сповістити власників пасік за три доби до хімічних обробок із зазначенням застосованих пестицидів, повідомити про місця (у радіусі 7 км), час і спосіб проведення обробки. А також вказати час ізоляції бджіл.

Крім того, необхідно отримати у сільських радах, на території яких знаходиться їх сільськогосподарське підприємство, інформацію про стаціонарні та кочові пасіки та ін..

Із пам’яткою можна ознайомитися – тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора