Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У музеї Франка тривають Дні східної культури

Дата: 16.06.2017 11:33
Кількість переглядів: 149

Майстер-класом з традиційного японського мистецтва ориґамі стартували Дні Сходу та східної культури в Музеї Франка у Львові.

Анастасія Ворончихіна із Львівського клубу японської культури Nihonbu показала всіх охочим, як вправлятися у цьому мистецтві.

Сьогодні, 15 червня, у межах Днів східної культури у Домі Франка відбудеться «Ex Oriente Lux! – Зі Сходу світло!» – зустріч з імамом Львівського ісламського культурного центру Муратом Сулеймановим.

Зустріч запланована о 15:00 год у Львівському літературно-меморіальному музеї Івана Франка (вул. Івана Франка, 152).

На зустрічі в музеї поговорять про іслам, про Львів – місто трьох релігій, триватиме міжрелігійний діалог. Науковці музею, розкажуть про ісламознавчі зацікавлення Івана Франка, зокрема, його переклади з класичної арабської літератури і науковий реферат «До питання про перекази про Магомета у слов’ян».

Ісламський культурний центр імені Мухаммада Асада отримав ім'я видатного мусульманського діяча світової величини, який народився і виріс у цьому місті. Мухаммад Асад (ім'я при народженні — Леопольд Вайс; народився в 1900 році у Львові) зробив величезний внесок у розвиток ісламу в усьому світі. Вирішивши ознаменувати початок нового життя іншим ім'ям, вчений відобразив у ньому вплив пророка Мухамеда на своє світосприйняття.  Щодо прізвища, то в ньому він намагався зберегти своє львівське коріння — «Асад» у перекладі з арабської означає «Лев».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора