Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Непрацюючі члени малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщені особи мають можливість взяти участь в пілотному проекті

Дата: 12.02.2018 11:32
Кількість переглядів: 623

Фото без описуНагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.01.2018р. «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 р. № 1154 і від 5 квітня 2017 р. № 224», з 1 грудня 2016 року по 31 грудня 2018 року у Львівській області реалізується пілотний проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та  внутрішньо переміщених осіб. Даний пілотний проект реалізується Кабінетом Міністрів України спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку у рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Учасниками пілотного проекту є непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, та внутрішньо переміщені особи.

Форми участі в пілотному проекті:

- отримання послуг із сприяння працевлаштуванню, у тому числі на нові робочі місця;

- отримання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності;

- участь в громадських роботах.

Головна мета пілотного проекту, який  реалізується  на Харківщині, Полтавщині та Львівщині — вивести малозабезпечені сім’ї та переселенців із стану бідності шляхом допомоги у працевлаштуванні або у започаткуванні власної справи. Планується активне використання механізмів пільгового працевлаштування малозабезпечених, передбачених законом «Про зайнятість населення», їх тимчасову зайнятість через оплачувані громадські роботи, а також надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги (безвідсоткового кредиту) для започаткування власного бізнесу.

Нагадуємо, що безвідсотковий кредит для учасників пілотного проекту надаватимуть шляхом оплати рахунків на придбання обладнання та матеріалів.

Сума фінансової допомоги, що повертається (до 3-ьох років) учасником пілотного проекту, зменшується на суму сплачених податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Фінансова допомога не повертається, якщо:

- сума сплачених у відповідному році податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перевищує суму фінансової допомоги, що повинна бути повернута за такий рік;

- учасник пілотного проекту працевлаштовує в перший рік участі в пілотному проекті не менше як двох інших осіб із числа членів малозабезпечених сімей, внутрішньо переміщених осіб або осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції, строком не менше як на два роки (за направленням центру зайнятості).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора