Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цьогоріч за підпал сухої трави в області оштрафували 151 особу

Дата: 09.06.2017 11:26
Кількість переглядів: 714

Станом на 8 червня поточного року за самовільне випалювання сухої рослинності до адміністративної відповідальності працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області, а також громадськими інспекторами з охорони довкілля притягнута 151 особа. На порушників накладено штрафи на загальну суму понад 25 тис гривень.

Від початку пожежонебезпечного періоду 2017 року на території області підрозділи Головного управління ДСНС України у Львівській області проводили гасіння пожеж, пов’язаних з випалюванням сухої рослинності на відкритій території, загальною площею 152,35 га, у тому числі сухої трави, чагарника – 150,64 га, торфу – 1,27 га, лісу – 0,3 га, сміттєзвалища – 0,160 га. Усього у 2017 році зафіксували 600 подібних небезпечних подій (останній випадок горіння сухої трави зафіксовано 20 травня).

З метою запобігання випадкам самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків були вжиті заходи із контролю за дотриманням природоохоронного законодавства мешканцями області.

Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА закликає  мешканців області пам’ятати  про шкоду, яка завдається природі внаслідок пожеж в екосистемах і просить не допускати самовільного випалювання сухої рослинності та її залишків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора