Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні в межах Економічного форуму порушили питання реформування професійно-технічної освіти

Дата: 27.10.2017 11:22
Кількість переглядів: 202

26 жовтня, під час візиту на Львівщину Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич долучилася до XVІI Міжнародного економічного форуму. Зокрема, Міністр взяла участь у четвертому пленарному засіданні "Нові підходи Львівщини у формуванні професійно-технічної кузні кадрів".

В межах дискусії фахівці освітньої галузі порушили питання нової стратегії розвитку професійно-технічної освіти та готовності системи професійно-технічної освіти до змін.

«Тема цієї дискусіє насправді непроста, тому що професійно-технічна освіта потребує розвитку. І якщо ми зараз звузимо вимоги професійної освіти лише до потреб ринку праці, а не до можливості вибору людини – це теж буде не зовсім правильно. І в цьому контексті важливо чути голос бізнесу», - наголосила під час пленарного засідання Лілія Гриневич.

«Важливо підняти престиж таких професій як швеї чи інші робітниці спеціальності. Ми створили свій навчальний центр, де навчаємо швей. Але окрім швачок ми потребуємо і середнього і вищого менеджменту», - зазначив керівник виробництва ТзОВ «Бадер-Україна» Андрій Сенчишин.

Поділився своїм досвідом і експерт Європейської освітньої фундації Хосе Мануель Галвін Аррібас.

«Проблема, яка існує і в інших країнах, - відсутність престижу такої освіти. Потрібно робити маркетингову кампанію професійно-технічної освіту. Це не лише відповідальність органів державної влади, це співпраця з роботодавцями та потреба в соціальному діалозі.

Експерти під час дискусії закцентували також увагу на міжнародних варіантах реформи системи професійно-технічної освіти, та обмінялися думками щодо спільних точок дотику між профтехосвітою та бізнес-структурам


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора