Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина співпрацюватиме із Малопольським воєводством та Вільною державою Тюрингія

Дата: 23.03.2017 11:18
Кількість переглядів: 202

Співпраця в освітній, культурній та туристичній сфері – про це сьогодні говорили на зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки із Маршалком Малопольського воєводства Республіки Польща Яцеком Крупою та Премєр-міністром Вільної держави Тюрингія Бодо Рамеловим в рамках робочого візиту до м. Кракова.

Спільні проекти в галузі інфраструктури, культури, відновлювальних джерел енергії і професійна підготовка молодих людей - це напрямок співпраці, які будуть встановлені між Малопольщею, Тюрінгією і Львівською областю.

Це перша зустріч влади трьох регіонів на найвищому рівні, мета якого - новий напрямок взаємного співробітництва між Малопольщею, Тюрінгією і Львівською областю. Представники регіонів заявили про свою готовність зміцнювати існуючі регіональні партнерства, розвиток взаємних контактів і сприяння тристороннього співробітництва відповідно до принципів європейської інтеграції. Крім того, вони дійшли згоди, що в контексті трудових відносин потрібно розробити основу для реалізації ініційованих проектів.

Сторони домовились про створення тристороннього організаційного комітету у складі 6 чоловік, який збиратиметься один раз на квартал для напрацювання дорожньої карти проектів, які будуть реалізовувати в рамках міжрегіонального співробітництва. За результатами зустрічі сторони підписали підсумковий протокол.  

Тим часом уже відомо – у квітні перші голови ОТГ поїдуть до Малопольського воєводства з навчальним візитом. Також голова Львівської ОДА Олег Синютка під час зустрічі запросив Маршалка Малопольського воєводства та Премєр-міністра Вільної держави Тюрингія у червні відвідати Львівщину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора