Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Двоє спортсменів представлять Львівщину на ХІІІ зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

Дата: 30.01.2017 11:16
Кількість переглядів: 186

Упродовж 11 - 18 лютого в турецькому місті Ерзурум триватимуть змагання ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Цими днями НОК України затвердив персональний склад української делегації на участь у цьому спортивному молодіжному форумі 2017 року. Про це повідомили в управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

Так, серед членів національної збірної команди України в Ерзурумі змагатимуться двоє спортсменів Львівщини – гірськолижники Анастасія Шепіленко та Роман Ковалевський. Вихованці тренера Юлії Шепіленко виступатимуть в слаломі, слаломі-гіганті та в командних змаганнях.

Загалом молоді українські спортсмени виступатимуть у 7 із 9 представлених в програмі фестивалю видах: біатлоні, гірськолижному спорті, лижних перегонах, стрибках на лижах з трампліну, сноубордингу, шорт-треку,  фігурному катанні на ковзанах.

У змаганнях зимового ЄЮОФ-2017 візьмуть участь 832 спортсмена з 40 країн Європи. Талісман ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю отримав ім’я "Карбейаз" (Karbeyaz), що символізує родючість та надію на злагоду, мир, дружбу й повинен стати джерелом натхнення для юних олімпійців Європи.

Довідково:

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі (ЄЮОФ) – це комплексі змагання, що проводяться під патронатом Міжнародного Олімпійського Комітету та Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) за участю усіх європейських країн.

Змагання проводяться в непарні роки із зимових та літніх видів спорту та регламентуються Хартією ЄЮОФ. Вік учасників в залежності від видів спорту – 13-17 років.

Фестиваль має не лише спортивне значення, але і відіграє значну роль в освіті та спілкуванні молодих людей через спорт та завдяки йому, популяризуються олімпійські ідеали і пропагується олімпійських рух та здоровий спосіб життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора