Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 600 артефактів презентували на виставці про археологію автострад

Дата: 15.12.2017 11:16
Кількість переглядів: 131

Фото без опису14 грудня  у Музеї етнографії та художнього промислу відкрили виставку "Археологія автострад. Розкопки під час масштабного будівництва доріг біля Кракова”. В експозиції – речі давнього мистецтва, біжутерія, знаряддя праці, скло. На виставкових вітринах, банерах і цифрових екранах презентували понад 600 артефактів, що є результатами археологічних досліджень 1997-2010 років, які проводили під час будівництва дороги А4 від Кракова до кордону з Україною.

“Ця виставка - це є не тільки пізнавальний науковий проект, вона повинна показати людям, що об’єкти археології не відновлюються. Зараз в області ми активно відновлюємо дороги, робимо ремонти і нас очікує великий інфраструктурний проект – північний об’їзд Львова і я сподіваюсь, що ми і по цьому проекту проведемо археологічні дослідження, у результаті яких будуть знайдені артефакти, які зможемо представити у нас та в Республіці Польща"  – наголосила т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук

Зазначимо, Львів став першим містом, де презентують виставку "Археологія автострад. Розкопки під час масштабного будівництва доріг біля Кракова”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора