Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулись урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 27-ї річниці незалежності України

Дата: 23.08.2018 11:12
Кількість переглядів: 1507

Сьогодні   в місті Сколе відбулись  урочисті заходи, присвячені Дню Державного Прапора  та 27-ій  річниці незалежності України. З нагоди Дня Державного Прапора  України на  майдані Незалежності відбулось урочисте внесення, освячення та підняття Державного прапора України. Вихованці місцевого Пласту, під  музичний супровід «Козацького маршу»,  урочисто внесли Державний стяг  на центральну площу міста. Відтак настоятелі церков міста о. Віктор Коцеміра та о.Юрій Хамуляк здійснили  священний  обряд освячення  знамена.  Почесну місію  підняття Державного Прапора виконали  військовослужбовці Сколівського РВК, учасники АТО: Олександр Стовба, Сергій Тищенко, Михайло Іванів та  Степан Лавриковський.

 

  

 

Вітаючи   краян з великими державними  святами заступник голови районної ради Юрій Допілко зазначив: "Роки нашої Незалежності стали серйозним випробовуванням для всіх нас - на зрілість, на терпіння, на толерантність, а в теперішній час – на силу духу, мужність і жертовність. І на найважче випробування – віддавати життя, щоб захистити свій край. Про незалежність мріяли десятки поколінь українців, але тільки нам судилося отримати цей важливий історичний шанс   бути господарями на своїй багатій та прекрасній   українській землі. Ми не маємо права його втратити, а зобов’язані  виправдати надії наших великих попередників.  Вони відстоювали ідею державності у різні історичні епохи.   Україну не знищили війни,  багатовіковий духовний геноцид, голодомори та репресії. Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх тих, хто загинув в ім’я України, хто віддав їй свою працю, свій талант, пожертвував власною волею і добробутом.  Надзвичайно жаль, що сьогоднішнє свято здобуте ціною життя і наших молодих мешканців району Олега Ушневича, Любомира Кузьміна, Володимира Гриціва, Володимира Берези, кров’ю багатьох інших наших героїв, учасників війни з російським агресором на Сході України, особливих сміливців і самовідданих патріотів, які черпали свою звитягу з славних бойківських прадідівських коренів. Ми повинні пам’ятати про них щодня, адже завдяки їм ми з вами сьогодні маємо можливість відзначати найважливіше свято нашої держави".

Патріотичні літературно-музичні композиції велично лунали у виконанні учасників  художньої самодіяльності  районного народного дому «Бескид», вихованки Сколівського районного БДЮТ, аматорів  поетичного слова.

  

  

 

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора