Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент звернувся до Верховної Ради з пропозицією про запровадження воєнного стану в Україні

Дата: 26.11.2018 11:11
Кількість переглядів: 417

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка схвалила рішення запропонувати Президенту України запровадити воєнний стан строком на 60 діб. РНБО визначила за необхідне ввести в Україні особливий правовий режим для створення умов з відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загроз для незалежності та територіальної цілісності України.

«У нас була ретельна дискусія Воєнного кабінету. Воєнний кабінет звернувся до мене з пропозицією винести на засідання Ради національної безпеки і оборони одну пропозицію – це підготовка рішення про запровадження воєнного стану і звернення до Верховної ради України для того, щоб вона, завтра по можливості, і відповідні консультації з Головою ВРУ вже проведені, розглянула проект рішення на своєму позачерговому засіданні», - повідомив Президент.

Глава держави зазначив: «Я хочу окремо наголосити, що ми маємо всі неспростовні докази відносно того, що ця агресія, цей напад на військові кораблі ВМС  України був не помилкою, не випадковістю, а цілеспрямованими діями. В тому числі, і щодо застосування зброї проти українських моряків. Застосування зброї мало важкі наслідки, шестеро моряків за попередньою інформацією поранено – частина поранено, частина травмовано. В тому числі, двоє моряків важко поранені».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора