Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведення виборів на окупованій території за присутності іноземних військ є неможливим – Президент

Дата: 10.02.2017 11:11
Кількість переглядів: 664

Проведення виборів на окупованій території за присутності іноземних військ є неможливим – Президент Президент Петро Порошенко під час спілкування з представниками ЗМІ наголосив, що проведення виборів на території України, які окуповані іноземними військами, є неможливим і неприйнятним.
«Проведення виборів на окупованій території за присутності окупаційних іноземних військ є твердо та абсолютно неможливим», - сказав Глава держави, відповідаючи на запитання щодо нещодавньої заяви Надзвичайного і повноважного посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля.

Президент наголосив, що не можна порівнювати окупацію сходу України російською армією і ситуацію в НДР. «Одна справа, коли іноземні війська присутні за згодою держави, що приймає. Можна провести паралелі з російською базою в Севастополі - ми багато разів проводили вибори, коли російські війська з дозволу України були присутні на базі в Севастополі. І абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують просунути проведення виборів під дулами автоматів», - підкреслив Петро Порошенко.
Президент вкотре наголосив, що незаконний референдум в Криму, який проводився за присутності десятків тисяч військ РФ, не відповідає законодавству і є неприйнятним. «Так само неможливим ми вважаємо проведення виборів за присутності військ. Однією з умов є безпековий компонент, який є в середині «дорожньої карти» із врегулювання ситуації з російською агресією. І виведення російських військ є абсолютно необхідною умовою», - підкреслив Президент.
Глава держави також засудив дії депутата Верховної Ради Олексія Гончаренка біля посольства Німеччини в Україні. «Разом з тим є абсолютно неприйнятною подібна поведінка народного депутата. Це є його приватною позицією. Вона була засуджена, наскільки мені відомо, фракцією і не відображає позицію політичної сили», - зазначив Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора