Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Постать В’ячеслава Чорновола вшанували на Вечорі пам'яті у Львівській філармонії

Дата: 27.03.2017 11:07
Кількість переглядів: 186

Фото без описуУ неділю, 26 березня, у Львівській обласній філармонії відбувся Вечір пам'яті, присвячений постаті українського політика, публіциста, літературного критика, Героя України В’ячеслава Чорновола.

"Сьогодні у цьому залі зібралися люди, які знали В’ячеслава Максимовича, бачили його шлях до вершини та всенародного визнання. Чорновіл як політичний в'язень та дисидент піднявся на Олімп Української держави та всенародної довіри. Проте тоді не всі поділяли його думку та прагнули віддалити його від свого народу, - зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. - Так і зараз російські агенти роблять все можливе, аби посіяти поміж нас недовіру та розсварити українське суспільство.Тому сьогодні, майже через 20 років після загибелі цього видатного діяча, маємо пам'ятати, що жодне зло не повинно посіяти поміж нас недовіру. Тому бережімо нашу Україну, єднаймося та гуртуймося, говорімо правду. І матимемо таку державу, якої так прагнув В'ячеслав Чорновіл".

У мистецькій частині Вечора пам’яті глядачі побачили відеоряд про етапи життя та діяльність В’ячеслава Чорновола, почули спогади про видатного діяча з уст його колег. Також у межах заходу пролунали музичні композиції від Заслуженої  академічної хорової капели України «Трембіта» у супроводі оркестру.

Зазначимо, захід відбувся за ініціативи Львівської обласної організації Товариства "Просвіта" імені Т. Шевченка та за підтримки Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, 2017 рік на Львівщині проголосили роком В’ячеслава Чорновола. А 24 грудня цього року виповниться 80 років від дня його народження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора