Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент закликав СКУ продовжувати протистояти спробам Росії добитися зняття санкцій за незаконну анексію Криму і окупацію Донбасу

Дата: 26.11.2018 11:07
Кількість переглядів: 416

Фото без описуПрезидент Петро Порошенко високо оцінив зусилля Світового конгресу українців із донесення до міжнародної спільноти правдивої інформації про агресивні дії Росії проти України – окупацію частини Донецької та Луганської областей, анексію Кримського півострова

«Я високо оцінюю зусилля Світового конгресу українців у доведенні до світової громадськості правдивої інформації про війну, яку Росія розв’язала проти України. Про політв’язнів, про утиски прав і свобод людини, про утиски українських громадян і в незаконно анексованому Криму, і на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей», - сказав Петро Порошенко.

«Я вдячний вам і закликаю ще енергійніше продовжувати цю роботу, протистояти спробам Росії добитися зняття з неї санкцій за незаконну анексію Криму і агресію на сході нашої держави», - звернувся Президент до учасників конгресу.

«Але, нарешті, весь світ уже навчився вимовляти, що це в жодному разі не конфлікт на сході України, а це – агресія Росії проти суверенної, демократичної, вільної і незалежної України. І це ніякі не «зелені чоловічки» в Криму, а це – незаконна анексія Російською Федерацією українського Криму», - зазначив Глава держави.

Президент також закликав пам’ятати і підтримувати українську громаду в Росії: «Давайте згадаємо про українську громаду в Росії, яка є частиною СКУ. Я закликаю у різний спосіб підтримувати її. В Росії тепер дуже нелегко бути українцем. Може найскладніше, ніж будь-де».

«І кожен українець, який вивішує український прапор, який співає український гімн, який роз’яснює росіянам чий Крим, потребує нашого захисту і нашої підтримки», - зазначив Глава держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора