Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час зустрічі обговорено новини податкового та трудового законодавства

Дата: 07.03.2017 11:02
Кількість переглядів: 717

З початку  цього року фахівці   Сколівського  відділення  Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській  області провели низку  зустрічей  із  трудовими колективами Сколівщини , в ході  яких обговорили   податкові   новини 2017  року  та  деклараційну  кампанію 2017року. А  нещодавно   така  зустріч відбулася  з колективом  Сколівського  війського  лісгоспу.  Фахівці  відділення   розповіли  присутнім про  зміни, що набули чинності з 1 січня 2017 року, а саме   мінімальний розмір заробітної плати   3200гривень,  про відповідальність за порушення законодавства про працю, про  порядок  справляння  земельного податку  та податку на нерухоме майно. 

Також було  повідомлено, з 1  січня  розпочалась  деклараційна кампанія  2017року.  Положеннями Податкового кодексу визначено обов’язок  платника податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію, а також сплатити з таких доходів податок та військовий збір.   Тобто, громадяни, які отримували у минулому 2016 році доходи не від податкових агентів, зокрема, від здавання житла в оренду, надання послуг репетиторства іншим громадянам, отримали іноземний дохід (робота за кордоном) тощо зобов’язані до 1 травня цього року, надати податкову декларацію в якій відобразити суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом звітного року податку та податкового зобов'язання.   Податковим  кодексом також передбачено  право на реалізацію  податкової знижки на навчання, страхування, іпотечне кредитування. Причому із 1 січня 2017 року  обмеження  на  податкову  знижку  за навчання знято. Тобто  вся сума сплачених  коштів за навчання  у 2017 році ввійде у розрахунок  коштів які  будуть повернені платнику.  За 2016рік   сума обмеження становила 1930 гривень на місяць.

Податківці  також інформаційно   довели до відома присутніх  про  електронне декларування доходів, яке проводиться відповідно до  закону України  про запобігання корупції та зазначили що  з приводу даного питання  НАЗК  рішенням № 3 від 11 серпня  2016 затвердило роз»яснення щодо застосування  окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю.

 В ході  зустрічі  учасники заходу  адресували податківцям низку запитань щодо порушених тем, на які отримали  лаконічні відповіді.   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора