Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпечна дорога до школи

Дата: 20.09.2017 11:01
Кількість переглядів: 708

Фото без опису  Усі ми багато разів на день пересуваємось вулицями та дорогами  міст, селищ та сіл, у яких живемо. Щоранку маленькі школярики поспішають разом з батьками на навчання. А дехто – вже й зовсім дорослий, тож самостійно долає шлях до школи і повертається додому після уроків. Чи буде безпечною ця дорога, найперше, залежить від уважності юних пішоходів, дотримання ними елементарних правил безпеки. Проте чи завжди ми пам’ятаємо, що, вийшовши за поріг домівки, стаємо учасниками дорожнього руху і заради своєї безпеки повинні орієнтуватись у складній ситуації на дорозі, самовільно приймати рішення. 

  Найчастіше через неуважність або незнання Правил дорожнього руху діти гинуть на вулицях в дорожньо-транспортних пригодах, а травми ДТП - найтяжчі.    Щоб не сталося біди, ще раз нагадайте дітям як потрібно переходити вулицю і чого у жодному разі не слід робити на дорозі. Разом із сином чи донькою намалюйте на аркуші паперу схему-маршрут безпечної мандрівки до школи, наголосіть, у яких місцях переходити вулицю – ризиковано, а де – можна.

Поясніть дитині: перед тим, як виходити на дорогу, треба обов’язково переконатися, що нема небезпеки. І, якщо бути неуважним та «ловити ґав», – можна потрапити під колеса авто.
Теорію обов’язково підкріплюйте практикою. На шляху до школи розповідайте дитині про дорожні знаки, пояснюйте, що вони означають і про що застерігають. Повсякчас дотримуйтесь Правил дорожнього руху. Зважайте на те, що саме вашу поведінку на дорозі згодом копіюватиме донька чи син.
Пам’ятайте! Порушник Правил дорожнього руху не тільки наражає на небезпеку себе, а й ставить під загрозу життя інших людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора