Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

3 липня - День без поліетилену

Дата: 27.06.2019 11:00
Кількість переглядів: 751

Українцям пропонується 3 липня прожити один день без поліетиленових пакетів в межах всеукраїнської акції “День без поліетилену”. Про це поінформував міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Facebook. «Це означає, що цього дня ви повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Ім давно є прекрасні альтернативи у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток. Насправді альтернатив багато. Тут все залежить від вашої фантазії», - зазначив міністр. За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому щорічно до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, в тому числі, й пакетів.

В Євросоюзі до 2021 року хочуть заборонити поліетиленові пакети, одноразовий посуд, навіть соломинки. Цю ініціативу уже підтримали понад 250 компаній відомих брендів.

Наразі у Верховній Раді зареєстровані три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів в Україні.

Отож, 3 липня ми пропонуємо спробувати добу пожити без пластику всім:

  •  закладам торгівлі та послуг, супермаркетів, магазинів, ринків тощо (листи-запрошення приєднатися до акції вже за мої підписом розіслано великим загальноукраїнським мережам торгівлі);
  • українцям, хто хоче бути відповідальним та турбуватися про довкілля.
  • Для чого?
  • разом формувати нову екологічну поведінку
  • спробувати у повсякденному житті застосувати модель поведінки, притаманну для жителів ЄС;
  • привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля пластиковими відходами;
  • сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну пластику серед споживачів торговельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.

Ключові слова:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора