Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Патріотичне сходження на гору Ключ

Дата: 06.06.2017 11:00
Кількість переглядів: 738

  Фото без опису   В неділю, 5 червня, на г. Ключ, с. Труханів, вшановано пам"ять Січових Стрільців, які полягли тут, захищаючиу Українську землю від російських загарбників.

    В цей день поминальні заходи на Ключі,  розпочалися зі спільної молитви Панахиди за українськими січовиками. Відтак  розпочалося урочисте віче. До могили січовиків лягли квіти, а їхню пам’ять вшановано хвилиною мовчання. Як уже традиційно, свою патріотичну присягу на могилі стрільців склали старшокласники Труханівської школи.

Голова Сколівської районної ради Микола Романишин нагадав присутнім історичні аспекти подій столітньої давнини, пригадуючи, водночас, подвиги інших героїв, у тому числі й сучасних.Фото без опису
Виступили також Михайло Шаламага (ВО «Тризуб» ім. С.Бандери)  голова  Стрийського товариства «Просвіта» та засновник кредитної спілки «Вигода» Петро Маковський, Роман Ушневич, брат Героя України Олега Ушневича, загиблого під час Революції Гідності, вказав, що подібні зустрічі на таких святих місцях додають сил та наснаги для подальшої боротьби. Він також запросив присутніх на урочисте відкриття пам’ятника своєму братові на його могилі в м. Сколе 25 червня.

Фото без опису    Відтак  юні таланти  Труханівської школи виконали пісню «Не спи, моя рідна земля».
   Ведуча урочистостей сільський голова с. Труханів Надія Булак щиро дякувала виступаючим та присутнім за спільне вшанування пам’яті полеглих січовиків. 

Під час вшанування лунали патріотичні  пісні у виконанні хору Труханівського народного дому.

Автор фото Ігор Лепецький


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора