Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мешканців Львівщини закликають не запускати в небо гелієві повітряні кулі та небесні ліхтарики під час святкувань

Дата: 31.05.2019 10:56
Кількість переглядів: 514

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак закликав навчальні заклади України підтримати флешмоб #ековипускний та під час святкування випускних вечорів, а також урочистостей до Дня захисту дітей утриматися від повітряних шоу з використанням гелієвих повітряних куль та небесних ліхтариків.

Матеріали, з яких складаються кулі (латекс) завдають істотної шкоди навколишньому природному середовищу, розкладаються протягом кількох років, небесні ліхтарики нерідко стають причиною лісових пожеж, а їх дротяний каркас стає справжньою пасткою для дрібних тварин і птахів. Крім того, багато тварин сприймають використані кулі за їжу, а птиці плутаються в прив'язаних мотузках і стрічках, що призводить до їх загибелі.

Міністр екології та природних ресурсів взамін повітряним шоу пропонує висаджувати дерева чи витратити гроші, призначені для купівлі повітряних кульок, на благодійні внески, наприклад, притулкам для тварин. Така відмова нічого не вартує, а для довкілля – стане великим бонусом, - написав Остап Семерак на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадуємо, флешмоб #ековипускний запустила відома громадська організація UAnimals. Раніше з подібною ініціативою виступили школярі Вінниччини. Вже зараз до екологічного флешмобу приєдналися навчальні заклади з різних регіонів України і Львівщина не стане винятком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора