Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині вшанували пам'ять національного Героя – Романа Шухевича

Дата: 06.03.2017 10:55
Кількість переглядів: 193

У неділю, 5 березня, у Білогорщі за участі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, заступника голови обласної ради Володимира Гірняка, Героя України Юрія Шухевича та громадськості відбулися заходи з вшанування пам’яті видатного українського політичного і державного діяча Романа Шухевича.

Присутні поклали квіти до пам’ятника генерал-хорунжого, разом виконали Державний Гімн України, а духовенство здійснило чин панахиди. Після відбулося громадське віче. 

Голова ЛОДА Олег Синютка у своєму виступі зауважив, що сьогодні всіх на цьому місці зібрала постать Героя України Романа Шухевича. "Тих, хто в часи Другої світової війни слухали і беззаперчно виконували наказ головного командира, тих, які на Майдані Незалежності під час Революції Гідності виборювали ту Україну, про яку мріяли і Роман Шухевич, і вояки УПА, добровольців, які були у складі двох українських батальйонів єдиної української армії, що розділяла окупований Росією Донецьк і столицю України – Київ.

Сьогодні також присутні вояки регулярного українського війська Збройних сил України, бо тільки дисциплінована армія може визволити окуповані Росією території – Донбас, Луганщину і Крим. Зібралися всі ті, кому небайдужа доля України", - наголосив очільник області.

На переконання Олега Синютки, українці сьогодні мають об`єднатися всі разом. "За два роки від Мінських угод ми створили і зміцнили боєздатні Збройні сили України, які ворог під Авдіївкою не зміг взяти в штикову атаку, не зумів пройти наші редути і боїться того моменту, коли підніметься українська армія і вийде на кордон держави", - акцентував голова Львівської ОДА.

Також Олег Синютка нагадав, що з ініціативи Романа Шухевича в часи Другої світової війни було створено Українську головну визвольну раду як парламент, що мав об`єднати всіх українців. "Головний командир очолив Генеральний секретаріат як уряд української держави і став його військовим міністром. Роман Шухевич розумів, що держава може існувати тоді, коли вона має всі свої атрибути – уряд, військо і всі ті речі, що можуть об`єднати українську державу", - сказав голова ЛОДА.

За словами Олега Синютки, сильна, потужна, міцна Україна, про яку мріяв Роман Шухевич, залежить від кожного з нас. "Нас є багато, ми є разом, ми є сильні і міцні", - підсумував керівник Львівщини.

Біля пам’ятника була вишикувана почесна варта ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут та салютна команда громадської організації "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять".

Слід зазначити, що Олег Синютка також відвідав музей Романа Шухевича в Білогорщі та поспілкувалися з Героєм України Юрієм Шухевичем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора