Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декада зайнятості для осіб з особливими потребами

Дата: 28.11.2018 10:55
Кількість переглядів: 513

Фото без описуЗ нагоди відзначення 03 грудня Міжнародного дня людей з інвалідністю в службі зайнятості розпочалася «Декада зайнятості для людей з інвалідністю».  В рамках цієї декади 27 листопада  фахівцями відділу активної підтримки безробітних Сколівської районної філії ЛОЦЗ було організовано та проведено «Семінар за участю осіб з інвалідністю» за участі директора філії Іванни Тимоцко, заступника директора Ірини Тренич, фахівця з профорієнтації Людмили Глюдз, представника Сколівського правової допомоги Віри Андрейків та представника районного управління соціального захисту населення  райдержадміністрації Марії Фасольник. Зустріч відбулася з метою сприяння кращого розуміння проблем, пов`язаних з реалізацією прав людей з особливими потребами.

Проведення таких заходів є вкрай важливим для людей з особливими потребами, оскільки мотивація даної категорії населення до працевлаштування є вкрай низькою у зв`язку з неприйняттям себе як повноцінного працівника. Наша мета, як представників служби зайнятості – доведення протилежного.

Тому на даному заході за допомогою презентації на дану тематику було продемонстровано відеоролики з успішним працевлаштуванням людей з особливими потребами, мотиваційні цитати, теоретичний матеріал, що стосується вимог до працевлаштування такої категорії населення, а також для доказу того, що ситуація кожного з них не є безвихідною.

До проведення даної зустрічі було запрошено представника Управління соціального захисту населення Сколівської РДА – Марію Фасольник. Посадовець, мовою цифр, ознайомила аудиторію з кількістю людей з особливими потребами, що є клієнтами соціального захисту, перелічила перелік послуг та можливостей, котрими можуть скористатись всі, хто є з особливими потребами.

Віра Андрейків – представник Сколівського бюро безоплатної правової допомоги ознайомила всіх присутніх на тренінгу з організацією, котру вона представляє, з переліком послуг котрими вони можуть скористатися, зокрема з можливістю отримання безоплатних юридичних консультацій, та послуга безкоштовного адвоката для представництва інтересів в суді.

Директор Сколівської РФ ЛОЦЗ в свою чергу ознайомила з переліком вакансій, котрі є на місцевому ринку праці, в режимі діалогу з’ясувала головні очікування клієнтів від Служби зайнятості та відзначила для себе головні напрямки, в котрих люди з особливими потребами потребують найбільшої допомоги.

         Відзначимо також, що на  обліку в Сколівській районній філії Львівського обласного центру зайнятості перебувають 14 осіб з особливими потребами, кожний з яких був охоплений всім спектром послуг служби зайнятості: проінфомаційними груповими заходами, психодіагностичним тестуванням, а також профконсультаційними прийомами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора