Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вибір професії – вибір майбутнього!

Дата: 25.05.2017 10:54
Кількість переглядів: 786

В рамках розпочатої 10 травня 2017 року Державною службою зайнятості загальнонаціональної інформаційної кампанії з професійної орієнтації, Сколівський районний центр зайнятості днями провів масову профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю району!

Зокрема, 23 травня 2017 р. відбулися зустрічі з учнівською молоддю та дирекцією шкіл села Верхня Рожанка, Нижня Рожанка, Тухля та селища міського типу Славське з метою мотивації вчителів та учнівської молоді до усвідомленого та правильного вибору школярами професій.

У заходах взяли участь: директор Сколівського районного центру зайнятості Іванна Тимоцко, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Лідія Дидів та фахівець з питань зайнятості Людмила Глюдз.

Представники служби зайнятості провели зі школярами 8-9 класів профорієнтаційні заходи на тему: «Правильний вибір професії – запорука успішного майбутнього».

Іванна Ярославівна Тимоцко наголошувала учням на важливості правильного ставлення до робітничих професій. Адже робітничі професії – це дефіцит на ринку праці, який необхідно заповнити кваліфікованими та освіченими працівниками! Також директор центру зайнятості наголосила учням на можливості навчання в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Це дасть їм можливість здобути затребуваний на ринку праці фах, а згодом успішно розпочати трудову діяльність.

Іванна Ярославівна також провела робочі зустрічі з директорами шкіл та вчительським корпусом, в ході яких наголосила на потребі кваліфікованих фахівців в пріоритетні галузі Сколівщини та закликала до активної співпраці!

Лідія Дидів в тренінговій та ігровій формах в рамках профорієнтаційних заходів з учнями визначила найважливіші фактори, що впливають на вибір професії, наголосила на помилках, яких найчастіше допускають випускники при професійному самовизначенні. Школярі активно працювали в групах, обговорювали формулу, якою слід користуватися у виборі професій, намагалися по групувати їх за потрібністю,відгадували загадки. Людмила Глюдз працювала зі школярами паралельно, зокрема провела з ними ряд профорієнтаційних ігор «Моє село», а також розповіла про можливість попереднього запису на консультації з вибору професій через сервіс «Електронна черга» на сайті  Державної служби зайнятості та про можливість використання психодіагностичного тестування за допомогою міжнародної тестової методики «Magellano Університет», якою можна скористатися на безкоштовному профорієнтаційному порталі «Моя кар’єра».

Сколівський районний центр зайнятості вважає профорієнтаційну роботу однією з основних запорук підготовки майбутніх професіоналів своєї справи та закликає освітян, в світлі останніх освітніх реформ, до конструктивного діалогу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора