Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Сколівському районі на Львівщині перепоховали вояків Першої світової війни

Дата: 08.11.2017 10:47
Кількість переглядів: 644

У вівторок, 07 листопада, у с.Нижня Рожанка на території військового кладовища відбулась церемонія перепоховання 91 останків солдат часів Першої світової війни. Присутні зібрались, щоб виконати свій християнський обов'язок та вшанувати пам'ять  загиблих вояків. Через сотню років нарешті у новій домівці знайшли вічний спокій загиблі. Їх кров, яка зросила карпатське землю,та їх душі, які знайшли упокоєння та примирення, від сьогодні будуть спочивати з миром. В заході взяли участь: відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії, директор меморіально-пошукого  підприємства «Доля» Святослав Шеремета,  голова  Сколівської районної ради Микола Романишин, перший заступник голови Сколівської райдержадміністрації  Ярослав Лепісевич, почесні гості з Федеративної Республіки Німеччини. Зокрема, Єнс Краус Массе-керівник консульсько-правового відділу посольства ФРН, Ральф Відемаг-керівник Німецької спілки військових поховань та громадськість сіл Верхня Рожанка та Нижня Рожанка.

Високоповажний архієпископ Дрогобицький і Самбірський Київського патріархату УПЦ Яків та священнослужителі Сколівського району провели чин перепоховання.

Прозвучали гімни України та  ФРН. Присутні поклали квіти та свічки до могили  полеглих воїнів.

Святослав Шеремета зазначив , що вшанування пам"яті загиблих солдатів-це християнський обов"язок українського народу. Подякував присутнім представникам  влади, почесним гостям  з ФРН, священослужителям та жителям Н.Рожанки та В.Рожанки за участь у церемонії перепоховання.

         У своєму виступі архієпископ Яків здійснив історичний  екскурс в ті криваві часи  воєн, коли Україна боронилась  від загарбників. Наголосив, що Україна робила і робить це з правдою і Богом, бо захищає свою націю, свій народ.  Дух  українців невмирущий, невичерпний та патріотичний. Перемога  у війні на Сході України також не за горами. Заходи перепоховання, які сьогодні здійснені це-заходи України, як християнської держави, яка хоче миру і спокою. 

      Високоповажний архієпископ Яків поблагословив представників влади, щоб належним чином виконували волю українського народу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора