Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Місто-курорт Сколе стало об'єктом надбання цінностей світової культури

Дата: 23.05.2017 10:44
Кількість переглядів: 493

Фото без описуУ суботу, 20 травня,  на території Сколівської школи мистецтв відкрито скульптуру відомого індійського митця Чандора Паркаша, створену ним на ІІІ-ому міжнародному симпозіумі скульпторів у замку Сент-Міклош в селищі Чинадієво, що на Закарпатті. Саме тому Сколе буде включено в туристичний маршрут "По стежках скульптурної скарбниці". 

Тема садово-паркових скульптур - "міст" - символізує єднання між національностями та культурами. Вперше географія розміщення творчих робіт вийшла за межі Закарпаття: крім Сколе ще одна скульптура отримала прописку у м. Старий Самбір. 
За задумом автора скульптура символізує міст, під яким протікає річка. У ній віддзеркалені квіти та карпатські вершини. Посередині дзвони, які зазвичай закликають до церкви, до духовного храму, але навіть якщо вони мовчать, то їх звук чують наші душі.
За рішенням громадської організації "Про Арте-Мункач", яку очолює видатний скульптор Закарпаття Петро Матл, витвір мистецтва переданий сколівській громаді безкоштовно. Встановлення скульптури та впорядкування території школи здійснено завдяки сколівським доброчинцям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора