Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Визначаємо у Львові маршрутну карту щодо ресурсів, відповідальних осіб та термінів, – Геннадій Зубко

Дата: 22.06.2017 10:44
Кількість переглядів: 240

«Потужна і креативна громада Львова потребує допомоги держави у вирішенні проблем зі сміттям. Але при цьому держава не може переглядати чи скасовувати реформу децентралізації, яку реалізує вже три роки. Бюджетна і податкова децентралізація передбачає делегування повноважень і відповідальності», – наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Львова.

Він повідомив, що відпрацьовується маршрутна карта, яка визначає відповідальних посадових осіб і встановлює терміни. Таким чином буде забезпечено публічне звітування: хто, що і на якому етапі виконує.

За його словами, маршрутна карта визначає першочергові дії, а також короткотермінові і довготермінові заходи.

«Насамперед маємо визначити потреби у спеціалістах, перевізниках і техніці, необхідних для вивезення сміття з міста. Наразі на сміттєвих майданчиках Львова знаходиться близько 6 тисяч тонн сміття. Питання потрібно вирішувати. Зростає температура і зростає можливість інфекційних захворювань. Необхідно організувати роботу таким чином, аби утримувати ситуацію до завершення будівництва полігону», – зауважив він.

За словами Геннадія Зубка, у короткострокових планах – з’ясувати можливості будівництва тимчасового полігону на території Львівської області або Львова.

«Перед приїздом ми пропрацювали питання по кожному сміттєзвалищу по районах у Львові. Є питання щодо Сихівського, Франківського, Шевченківського районів, які найбільше потерпають від неорганізованої роботи із вивезення сміття. Маємо визначену кількість полігонів поблизу Львова. Відпрацьовано питання у рамках підписаного Меморандуму із міськими головами Львівщини щодо можливості вивезення сміття до наявних полігонів», – повідомив Зубко. Він також висловив подяку міським головам Львівщини за активну роботу із виконання укладеного Меморандуму.

Також Геннадій Зубко заявив, що активно долучиться до того, щоб сусідні області підставили плече Львову, підписавши договори на прийом ТПВ.

У свою чергу голова Львівської ОДА Олег Синютка переконаний, що  сьогодні всім разом треба об’єднатися для забезпечення вивезення сміття з території Львова, припинити переводити суто господарське питання у політичну площину з намаганнями отримати політичні дивіденди шляхом надання неправдивої інформації в інформаційний і громадський простір. «Упевнений, що після сьогоднішньої наради міський голова Львова обов’язково повинен поїхати безпосередньо до громад тих населених пунктів, які можуть прийняти ТПВ з обласного центру. Ми готові від облдержадміністрації також взяти участь у таких зустрічах, щоб переконувати громади у тому, що іншого виходу сьогодні для порятунку Львова – не існує», - заявив очільник області.

Крім того, Олег Синютка наголосив, що на території, яку ОДА передала в користування місту біля ТЕЦ-2, треба облаштувати необхідні можливості, щоб врегулювати проблему вивозу ТПВ зі Львова не одноразово, а на постійній основі аж до будівництва сміттєпереробного заводу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора