Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині презентували книгу "Мустафа Джемілєв. Незламний"

Дата: 24.04.2017 10:44
Кількість переглядів: 188

21 квітня, у Палаці Потоцьких презентували книгу Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва "Мустафа Джемілєв. Незламний", яка нещодавно вийшла друком. Відвідав мистецький захід і голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Ми любимо те, що втрачаємо… Я відчуваю, що зараз переживають люди, які втратили Крим. Я би дуже хотів, щоб ми любили і цінували те, що маємо. І тоді ми цього ніколи не втратимо», - наголосив очільник області.

Як зауважили автори книги, матеріали вони збирали від початку окупації Криму. «Твір побудований як інтерв’ю, а для його створення знадобилося більш як 50 годин розмов із лідером кримських татар», - повідомила Севгіль Мусаєва.

Книга розповідає про дитинство і юність Мустафи Джемілєва, його дисидентське минуле, переїзд до Криму, заборону в’їзду на півострів і теперішню боротьбу за деокупацію Криму. Багато людей позиціонують Джемілєва як політика, а в даній книзі розкрита його особистість як людини.

За словами Аліма Алієва, книга присвячена всім людям з Криму, які чи живуть в Криму, чи мешкають на материковій частині України, але які мають внутрішній стрижень свободи.

Довідково:

Мустафа Джемілєв – кримський татарин, політичний і громадський діяч періоду СРСР і України. Один з керівників кримськотатарського національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політв'язень, народний депутат України, з 20 серпня 2014 року уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора