Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За півроку в ДТП загинуло 64 дитини: поліція хоче карати жорсткіше

Дата: 26.07.2018 10:43
Кількість переглядів: 663

Фото без описуЛише за І  півріччя 2018 року року в дорожньо-транспортних пригодах на дорогах України загинули 64 дитини. Таку невтішну статистику наводить 25 липня речник Національної поліції Ярослав Тракало. "Ще 1694 неповнолітні – були травмовані", – зазначає він.

За словами речника Нацполіції, лідерами цього антирейтингу два останні роки залишаються п‘ять областей: Запорізька, Луганська, Миколаївська, Херсонська та Київська.
"У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року поліції вдалося дещо знизити показник смертності неповнолітніх на наших дорогах - на 9,9%. Найперше – завдяки оперативно-профілактичним відпрацюванням та превентивній роботі", – вказує Тракало.
Водночас він констатує: на жаль, трагедія на бульварі Лесі Українки в Києві в ніч на 25 липня, наслідком якої стала смерть під колесами позашляховика дитини, демонструє: тих зусиль, які робить поліція в рамках своїх повноважень, – замало.
"Попри інформаційну кампанію, яку щороку проводить Нацполіція через ЗМІ та зовнішню рекламу, вже очевидним є те, що поліція повинна мати вагоміші важелі впливу на порушників ПДР", – наголошує Тракало.
За його словами, інакше навіть найбільш законослухняні громадяни, діти, щодня виходячи на вулицю, наражають себе на небезпеку стати жертвою водіїв-порушників.
Раніше у середу на нараді з актуальних питань посилення безпеки дорожнього руху прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що проситиме Верховну Раду розглянути в перші пленарні тижні 9-ї сесії пакет законопроектів щодо безпеки на дорогах, зокрема щодо посилення відповідальності за правопорушення.
У свою чергу перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін повідомив, що після останніх подій поліція додатково залучить ще 54 екіпажі патрульної поліції для кращого контролю на дорогах.


Валентина Романенко, УП


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора