ПАМЯТКА для керівників та працівників підприємств громадського харчування
В зв'язку із зростанням рівня захворюваності кишкових інфекцій та з метою запобігання спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь, пов'язаних з об'єктами громадського харчування при проведені масових заходів (весілля, хрестини, поминальний обід тощо), керівники цих підприємств зобов'язані:
1. Обов'язково мати на підприємстві та дотримуватись вимог «Санітарних правил для підприємств громадського харчування» СаНПіН №42-123-5777-91, при цьому звернути увагу на слідуючі моменти:
мати нормативну документацію на весь асортимент послуг, що надаються;
керівник підприємства несе відповідальність за роботу з контролю за якістю сировини, яка надходить, та виготовленої продукції страв, а також за терміни проведення медичних оглядів працівників;
суворо дотримуватись прийомів технологічного процесу готування страв;
обов'язково витримувати умови та терміни зберігання, реалізації продукції (сирої, готової, напівфабрикатів);
працівники громадського харчування повинні додержуватись правил особистої гігієни;
суворо заборонено залучати до приготування страв на підприємствах громадського харчування сторонніх осіб (без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни);
заборонено проведення масових заходів (весілля, хрестини, поминальний обід) у непристосованих для цього закладах;
в закладах громадського харчування суворо заборонено вживання страв виготовлених в домашніх умовах.
Шановні керівники та працівники громадського харчування!
Ретельно виконуйте зазначені правила. Цим Ви забезпечите населення доброякісними стравами і зможете запобігти виникненню харчових отруєнь та передачі гострих кишкових захворювань через харчові продукти.
Пам'ятайте! Легше запобігти хворобі, ніж її вилікувати. Бережіть своє здоров'я і здоров'я тих, хто користується вашими послугами.
Сколівське районне управління
головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області