Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Який порядок організації голосування виборців за місцем перебування?

Дата: 05.03.2019 10:42
Кількість переглядів: 462

Фото без описуЦе та інші важливі питання, які стосувалися реалізації виборчого права громадян розкрила під час тематичної бесіди головний спеціаліст відділу «Сколівське бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іванна Ждек.  Учасниками заходу були соціальні працівники Сколівського районного територіального центру соціального обслуговування. Слухачі дізналися про те, як буде організовано голосування виборця за місцем його перебування, як перевірити, чи в списках виборців напроти прізвища виборця у графі «Примітки» є відмітка постійно нездатний пересуватись самостійно.

Працівник бюро правової допомоги також проінформувала присутніх про те, що виборець, який не здатний пересуватися самостійно, може поштою або через інших осіб подати власноручно написану заяву з проханням забезпечити йому голосування за місцем його перебування. До заяви обов’язково слід додати довідку про стан здоров’я виборця. Ця довідка повинна бути видана відповідною медичною установою. Така заява із підтверджуючими документами повинна надійти у дільничну виборчу комісію не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем голосування. Як наголосила Іванна Ждек, у разі, якщо виборець, який постійно не здатний  самостійно пересуватися, бажає голосувати у приміщенні для голосування, він має письмово до 12 години останньої суботи перед днем виборів повідомити про це дільничну виборчу комісію.

Вище зазначений захід відбувся у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» . Нагадаємо, що Міністерство юстиції України та Центральна виборча комісія (ЦВК) у грудні минулого року дали старт просвітницькій кампанії «Я маю право голосувати».  

Задля отримання правової допомоги з метою захисту своїх виборчих прав Ви можете звернутися до фахівців бюро правової допомоги. Адреса бюро правової допомоги, яке працює на Сколівщині: м. Сколе, вул. Чайківського, 6. Центр знаходиться за адресою: м. Стрий,  вул. О. Бачинської, 1а.  Прийом громадян здійснюється з 8.00 до 17.00. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора