Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олег Синютка зустрівся з родинами загиблих учасників АТО

Дата: 15.05.2017 10:42
Кількість переглядів: 172

Про забезпечення квартирами членів сімей загиблих учасників АТО та встановлення/реставрацію пам’ятних знаків на могилах Новітніх Героїв йшлося сьогодні, 13 травня, під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та заступника голови Львівської обласної ради Володимира Гірняка з родинами загиблих в антитерористичній операції.

Спілкувалися з сім’ями українських воїнів також керівники районів, міст області, очільники соціальних служб, військового комісаріату, структурних підрозділів Львівської ОДА.

За інформацією директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталії Кузяк, у період 2015 – 2017 років на обліку для поліпшення житлових умов перебували 136 осіб із числа членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, з яких 97 осіб уже отримали житло.

Наприкінці 2016 року кошти були перераховані родинам на рахунки, але на сьогодні не всі ще встигли придбали помешкання. Зважаючи на це, Наталія Кузяк наголосила, що ці кошти необхідно використати протягом року з дня їх надходження на рахунки.

Говорячи про встановлення і реставрацію пам’ятних знаків на могилах загиблих учасників АТО, начальник управління капітального будівництва Львівської ОДА Роман Пишняк повідомив, що на Личаківському цвинтарі у м. Львові вже встановили 43 пам`ятні знаки, 4 пам’ятні знаки влаштували у східному регіоні України – на місцях загибелі українських воїнів. Крім того, у районах Львівської області на сьогодні заклали фундаменти під 17 пам’ятних знаків.

У контексті цього Олег Синютка повідомив присутнім, що є ініціатива області на всіх місцях, де загинули наші хлопці – на Луганщині та на Донеччині, встановити пам’ятники. «Як багато є пам’ятників на нашій землі воїнам УПА, Січовим Стрільцям, так само, щоб на Сході держави були пам’ятні знаки загиблим із Львівщини», - розповів він.

Під час спілкування родини Героїв порушували питання медичного обслуговування, оздоровлення учасників АТО та їх дітей, грошових виплат тощо. За результатами зустрічі очільник області дав відповідні доручення відповідальним структурам.

Нагадаємо, що подібні зустрічі голова ОДА Олег Синютка започаткував ще у 2015 році, щоб допомогти вирішити соціальні, медичні та будь-які побутові проблеми українських воїнів, котрі боронять наш спокій на східних кордонах держави та їхніх родин. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 / 1
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора