Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Сколівщині вшанували пам’ять Героїв, які боролися і полягли за волю України

Дата: 17.09.2018 10:40
Кількість переглядів: 457

Фото без описуВ неділю, 16 вересня,  біля Братської могили та каплички Пресвятої Фото без описуБогородиці  на г.Бренів (Орівська сільська рада) відбулось вшанування пам’яті  Українських Січових Стрільців, воїнів УПА та всіх Героїв, які  віддали  своє життя за волю та незалежність України.  Участь в урочистостях взяли керівник апарату Сколівської райдержадміністрації Іван Ватагович, Трускавецький міський голова Андрій  Кульчинський,  Орівський сільський голова Тетяна СухромендаФото без опису, краєзнавець Богдан Гуцило,  учнівська молодь, жителі с.Орів, с.Зимівки та гості з навколишніх населених пунктів.

Службу Божу та Панахиду за всіма  Героями, які віддали найцінніше - своє життя, за вільну й незалежну Україну,  відслужив настоятель  церков в Орові та Зимівках  о.Ярослав Мельник у супроводі   церковного хору.

Літературно-музичну патріотичну концертну програму представили учнівська молодь та  учасники церковного хору с.Орів.

 

Фото без опису«Героїчний чин  боротьби на Маківці, Ключі, Бреневі – це  найкоштовніший дар минулому, нинішньому та прийдешнім поколінням українців, жертовний вогонь любові до рідної землі, прекрасні зразки  щирого служіння державницьким ідеалам України. Минуло    більше  століття з часу героїчної  боротьби українських січовиків, як  перед українським народом  знову постали нові виклики. Українські сини і дочки знову героїчно  стали на захист   соборності, незалежності і територіальної цілісності  рідної землі. Ми вклоняємося світлій пам`яті всіх Героїв  української  нації та зобов’язуємось   виконувати християнський борг – свято берегти пам`ять про тих, хто віддав своє життя заради  добра та миру наступних поколінь», –  наголосив Іван Ватагович.

Завершились  заходи   запаленням Ватри Пам'яті Героїв, які боролися і полягли за волю України. Почесну місію запалення Ватри  виконав краєзнавець, автор праці «Воскресла Бренів –  пам'ять у світи»  Богдан Гуцило спільно з учнівською молоддю Орова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора