Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Переконайтеся в чесності працедавця, який пропонує роботу за кордоном

Дата: 12.03.2019 10:32
Кількість переглядів: 451

Фото без описуВсе більше українців приваблює робота за кордоном, а сайти оголошень рясніють багатьма пропозиціями та вакансіями з неприродно високими заробітними платами. І, відтак, все більше наших громадян частіше приймає рішення виїздити в інші країни, незважаючи, що за досить привабливими пропозиціями роботи приховані прості шахраї та недобросовісні роботодавці. На жаль, багато з українців не володіє інформацією про велику кількість актуальних, добре оплачуваних вакансій, котрі можуть забезпечити їм гідне життя в своїй країні.

На сайті Міністерства соціальної політики України розміщений і щомісячно оновлюється перелік ліцензованих компаній. Перевірте, чи серед оприлюднених організацій є агенція, з якою ви співпрацюєте. Послуги фірми-посередника повинні бути безкоштовними, окрім оплати за проїзд та оформлення документів (візовий збір). Однак не за пошук роботи! Вимагання передоплати за консультацію або пересилання документів – перші ознаки нечесного агентства. Ви маєте право знати повну інформацію про майбутнього працедавця, графік роботи, розмір оплати праці, умови проїзду та проживання, порядок медичного та соціального страхування.

Переконайтеся, що договір про працевлаштування вам абсолютно зрозумілий, коректно перекладений та нотаріально завірений. За жодних обставин не віддавайте оригінал паспорта потенційним працедавцям чи третім особам! Прохання віддати документи для збереження – це ще один індикатор, який повинен насторожити вас щодо правомірності дій керівництва фірми. Якщо вам трапилися недобросовісні посередники з працевлаштування чи шахраї, що працюють нелегально, повідомте про це Львівський обласний центр зайнятості, Головне управління Держпраці у Львівській області, Львівську обласну держадміністрацію або правоохоронні органи.

Гарною альтернативою тимчасовій зайнятості з багатьма загрозами за кордоном є офіційне працевлаштування в Україні. Тому, не покидайте рідного дому! Працюйте в Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора