Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Дуже важливо, щоб молодь сьогодні мала комплексне бачення української історії, наших звитяг та перемог», - Олег Синютка

Дата: 06.03.2018 10:32
Кількість переглядів: 85

Фото без опису Сьогодні, 5 березня, під головуванням голови Львівської ОДА Олега Синютки відбулось засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації. В центрі зустрічі - заходи спрямовані на формування у молоді високої патріотичної свідомості, серед яких національно-патріотичні ігри, інформаційна продукція, уроки «Захисту Вітчизни»

«Дуже важливо, щоб діти та молодь сьогодні мали комплексне бачення української історії, наших звитяг та перемог, розуміли той зв'язок між сучасним та минулим, який і творить національну свідомість. До прикладу, важливо провести паралелі між сучасними українськими кіборгами та кіборгами, на зразок Романа Шухевича, які боролись за Україну у 20 столітті. І тут є висока вимога до компетенції вчителів, які сьогодні і проводять в школах уроки із захисту Вітчизни», - наголосив Олег Синютка.

Як розповіла під час засідання т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Ольга Березюк серед заходів ініційованих та проведених департаментом у напрямку національно-патріотичного виховання - соціальна реклама на радіо за участю військовослужбовців, історії успіху учасників АТО, макет календаря «Звитяг і перемог».

Зокрема цьогоріч для популяризації військової служби на радіо запустили соціальну рекламу за участю військовослужбовців Владислава Проненка та Ігоря Бездуха. Соціальний ролик «Служба у Збройних силах України – обов’язок кожного чоловіка» транслюють на радіостанціях Львівської області.

«Спільно із телеканалами ми ініціювали серію вітань учасників АТО із днем народження, а також рубрику «Успішні історії учасників АТО», які започаткували власну справу. Це історії про чоловіків та юнаків, які повернулися зі Сходу України, не пали духом, а реалізували свої бізнес-ідеї. Всі наші заходи спрямовані на формування у молоді високої патріотичної свідомості, адже це один із аспектів національно-патріотичного виховання», - зазначила Ольга Березюк.

Також за ініціативи Львівської ОДА розробили  макет календаря «Звитяг та перемог». Календар традиційно складається з 12 світлин. На світлинах зображені військовослужбовці Збройних сил України, учасники Антитерористичної операції, які започаткували власну справу, демобілізовані воїни.

Також серед заходів національно-патріотичного виховання в області - настільна гра «Невідома війна 1918», показ фільму «КІБОРГИ», військово-патріотичні ігри, екскурсії для учнів навчальних закладів, уроки національно-патріотичного виховання.

Зазначимо, що упродовж лютого в області провели 227 інформаційних заходів з метою національно-патріотичного виховання молоді.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора