Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 травня світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття

Дата: 23.05.2017 10:27
Кількість переглядів: 178

У 2000 році на честь прийняття конвенції про біорізноманіття Генеральна асамблея ООН на 55-й сесії проголосила 22 травня Міжнародним днем біорізноманіття.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслана Гречаника, головне завдання Міжнародного дня біорізноманіття – привернути увагу громадськості до проблем безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори та фауни.

Варто зазначити, що сьогодні в межах області функціонує 358 об’єктів та територій природно-заповідного фонду, площею 158,13 тис га, основним завданням яких є збереження природного середовища. На частку заповідного фонду припадає 7,2% території області.

Крім того, Руслан Гречаник повідомив, що департамент екології та природних ресурсів проводить роботи зі створення національного природного парку «Бойківщина» в межах Турківського району. «Територія парку, за попередніми даними, є осередком зростання понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 рідкісні й підлягають охороні. Також поширено 174 види тварин, з яких майже 40 рідкісні і охороняються», - розповів він.

Інформація щодо Конвенції про біорізноманіття та Міжнародного дня біорізноманіття розміщена на сайті Конвенції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора