Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обговорено питання призовної кампанії

Дата: 08.11.2018 10:20
Кількість переглядів: 623

Фото без описуУ середу, 07 листопада,  заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький та військовий комісар Сколівської РВК  Руслан Мацигін  провели робочу нараду  з  працівниками   органів місцевого самоврядування  району  відповідальними за ведення військового обліку.  Наголошено щодо приділення особливої  уваги  на оповіщення призовників та прибуття їх до військового комісаріату  та   відповідальності за невиконання військового обов’язку.  

 

Фото без описуЗокрема вказано, що відповідно статті 15 п.8  Закону України "Про військовий обов'язок  та військову службу": призовники, яким надійшла повістка районного  військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці; у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України; призовники, які змінили місце проживання, зобов'язані в семиденний строк прибути до районного (міського) військового комісаріату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік; керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форм власності на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць.

 Нкаголошено про два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу — адміністративна і кримінальна. Як адмін покарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення: штраф від 85 до 119 гривень — перше порушення, штраф 170-255 гривень — повторне порушення. Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України і передбачає обмеження волі на строк до 3-х років.

Також військовий комісар  Руслан Мацигін наголосив, що відповідно до Указу Президента України від 24.09.2014 року військовослужбовці строкової служби до виконання завдань в зоні проведення АТО не залучаються.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора