Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бюджетна комісія Львівської обласної ради погодила Стратегію розвитку гірських територій

Дата: 04.12.2017 10:19
Кількість переглядів: 579

IMG_1762 У четвер, 30 листопада, постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку підтримала проект Стратегії розвитку гірських територій Львівської області на 2018-2020 роки з подальшим її розглядом на черговій сесії обласної ради. Участь у роботі комісії взяв перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.  Як зауважив голова бюджетної комісії Олег Домчак, Стратегія розвитку гірських територій формувалася протягом року. «Цей документ – це дорожня карта, під яку депутатський корпус в межах обласних програм буде передбачати фінансовий ресурс на підтримку гірських територій. Додам, що від обласної ради було запропоновано і в подальшому враховано в проекті Стратегії такі пропозиції: доопрацьовано розділ щодо розвитку туризму і дорожньої галузі, сформовано переліки об’єктів, перейменовано документ із програми на стратегію, а також запроваджено квотний принцип по програмах», - розповів він.

 

Зауважимо, що проект Стратегії розвитку гірських територій як документ характеризується чотирма позитивними ознаками: структура – охоплює усі галузі життєдіяльності територій; ґрунтовна аналітика – визначення заходів і механізмів реалізації основних завдань, передбачених Стратегією; наявність квотного принципу для обласного програмного ресурсу для гірських територій; перелік пріоритетів із необхідним обсягом фінансування в перспективі на 5 років.

Джерелами фінансування Стратегії розвитку гірських територій Львівської області на 2018-2020 роки є не лише програмний ресурс обласного бюджету, а й інвестиції, кошти місцевих бюджетів, державної скарбнички, міжнародної технічної допомоги та інші. «Наявність об’єкту в Стратегії – не означає, що він точно буде кимось профінансований. Ця обставина означає тільки те, що потрібно знаходити різноманітні джерела фінансування цих об’єктів», - підкреслив під час доповіді директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

У випадку, якщо депутати Львівської обласної ради ухвалять Стратегію розвитку гірських територій, документ може стати підґрунтям для розробки на державному рівні законопроектів щодо підтримки карпатських регіонів.

IMG_1806

Варто додати, що під час засідання бюджетна комісія погодила також зміни до Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки та до Програми зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області на 2017-2020 роки. А також затвердила звіти про виконання Програми розвитку лісового господарства та Програми комплексного розвитку території Львівської області за 9 місяців.

Крім того, депутати підтримали перерозподіл коштів у межах обласних профільних програм на поточний рік, а також розглянули низку бюджетних пропозицій для фінансування у 2017-му. Зокрема, доручили департаменту фінансів облдержадміністрації опрацювати питання виділення коштів у сумі 23 тис грн Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернату ім. С. Крушельницької для організації навчального процесу, 193 тис грн – для завершення ремонтних робіт аеродрому «Цунів» Львівського АСК ТСОУ, 138 тис грн як співфінансування – для облаштування та ремонту квартири зв’язкової генерала Романа Шухевича – Ольги Ільків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора