Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виплати родинам загиблих та постраждалим на шахті «Степова» надійдуть до 17 березня, - Геннадій Зубко

Дата: 14.03.2017 10:12
Кількість переглядів: 174

Фото без описуВсі виплати родинам загиблих та постраждалим в наслідок аварії на шахті «Степова» у Львівській області складаються з трьох частин. Так, на сьогоднішній день сім’ям загиблих вже проведені виплати у розмірі 100 тисяч грн на родину Львівською ОДА та Львівською міськрадою. Також прийняте рішення про виплати потерпілими у розмірі від 20 до 60 тис. грн з обласного бюджету. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами сьогоднішнього засідання Урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті.

«Крім цього, Урядом прийняте розпорядження про виділення 5, 725 млн грн з державного резервного фонду для здійснення виплат у розмірі  500 тис. грн родинам загиблих та 75 тисяч гривень потерпілим. До 17 березня ці кошти повинні надійти до сімей, таке завдання сьогодні поставлене на засіданні Урядової комісії», - зазначив Геннадій Зубко.

Також, Віце-прем’єр-міністр повідомив, що до 17 березня будуть підписані акти Н-5, які дадуть можливість приступити до виконання своїх обов’язків Фонду соціального страхування України. «Фонд соціального страхування до 25 березня має здійснити виплати у розмірі 160 тис. грн родинам загиблих та до 33 тис. грн на кожного утриманця, адже через аварію 12 дітей залишились без годувальника», - зазначив Геннадій Зубко.

Він також повідомив, що станом на сьогодні, 23 потерпілих внаслідок аварії на шахті «Степова» знаходяться на стаціонарному лікуванні у медичних закладах міста Львова, стан їх задовільний.

Нагадаємо, що рішенням КМУ утворено Урядову комісію з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, що склалася 2 березня 2017 року у с.Глухів Сокальського району Львівської області на відокремленому підрозділі «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля». Її очолив Геннадій Зубко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора