Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині триває підготовка до «Ігор Нескорених-2017»

Дата: 15.03.2017 10:12
Кількість переглядів: 177

З 28 лютого 2017 року на навчально-спортивній базі літніх видів спорту МО України у місті Львові триває організована й системна підготовка поранених військовослужбовців Львівщини до національного тестування для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених-2017» (Invictus Games) у складі національної збірної команди України. Ігри відбудуться у вересні 2017 року, в місті Торонто, Канада.

Тренування з легкої атлетики, плавання, стрільби з лука, велоспорту, пауерліфтингу відбуваються щовівторка та щочетверга з 10 до 12 години за методичної та організаційної підтримки провідних тренерів Львівщини.

Підготовка на спеціалізованому веслувальному тренажері відбуватиметься в одному зі спортивних клубів Львова.

У затвердженому списку військовослужбовців Львівщини, поранених під час бойових дій - кандидатів на участь в міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» у складі збірної команди України –  прізвища 20 чоловіків та одна жінка, котрі мешкають у містах Львові, Трускавці, Новояворівську, Городку, Самборі, Раві-Руській Жовківського району та смт Івано-Франкове Яворівського району.

Такі тренування триватимуть упродовж двох місяців.

Нагадаємо, в 2017 році Ігри Нескорених пройдуть вже втретє, в Канаді, однак свою збірну Україна представлятиме вперше. Це одна з важливих ініціатив в галузі реабілітації учасників АТО, що отримали серйозні поранення, захищаючи свою державу.

Проект здійснюється за підтримки Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства інформаційної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA), активних громадських організацій.

До програми змагань «Ігор Нескорених-2017» увійшли такі види спорту: стрільба з луку, легка атлетика, гольф, волейбол сидячи, пауерліфтинг, велоспорт, плавання, автоспорт, веслування на тренажері, теніс на візку, регбі у візку, баскетбол у візку. Змагання передбачено як для чоловіків, так і для жінок.

Національний етап тестування відбудеться наприкінці квітня – на початку травня 2017-го  в столиці України, після чого буде сформовано склад кандидатів збірної команди України на Іграх Нескорених-2017.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора