Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Львівській ОДА нагородили найкращих фахівців сфери охорони об'єктів культурної спадщини

Дата: 19.04.2017 10:10
Кількість переглядів: 176

Фото без опису18 квітня у Львівській ОДА до Дня пам'яток історії та культури нагородили найкращих фахівців сфери охорони об'єктів культурної спадщини. Привітав, оголосив подяки та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації фацівцям перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський. Він також акцентував на важливості збереження архітектурних пам'яток.

"На сьогодні збереження та примноження історико-культурних пам'яток є дуже важливим завданням. Адже завдяки цим пам'яткам маємо можливість краще пізнати історію нашої держави, - наголосив Ростислав Замлинський. - Також на сьогодні важливо, аби голови ОТГ частину коштів спрямовували на збереження історичних пам'яток. Ми зі свого боку, зокрема плануємо продовжити роботу щодо відновлення дерев'яних церков".

Зі списком нагороджених за високий професіоналізм, сумлінну працю у сфері охорони пам’яток культурної спадщини та з нагоди Дня пам’яток історії та культури можна ознайомитись тут.

Зазначимо, в Україні нараховують 1399 міст і селищ та понад 8 тисяч сіл з цінною історико-архітектурною спадщиною. Її фонд, за підрахунками фахівців, нараховує понад 70 тисяч об'єктів.

Також на території Львівщини на державному обліку перебуває 8453 пам'ятки культурної спадщини. З них 816 — національного значення. Три об'єкти культурної спадщини внесли до Списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Це "Ансамбль історичного центру м. Львова", "Комплекс Собору св. Юра" та "Дерев'яні церкви карпатського регіону Польщі і України", чотири з яких знаходяться на території Львівщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора