Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент наполягає на створенні координаційного органу з притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України

Дата: 29.08.2018 10:03
Кількість переглядів: 506

Фото без описуПід час зустрічі з керівниками закордонних дипломатичних установ Президент Петро Порошенко наголосив на тому, що українські дипломати за останні роки досягли відчутних результатів і у справі притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності.

«Завдяки вивіреним заходам практично всі впливові міжнародні організації і альянси зафіксували акт агресії Росії проти України», - сказав Президент. «Статус держави-агресора за Росією закріплено і в українському законодавстві», - зазначив Петро Порошенко.

«Я наполягаю на якнайскорішому створенні координаційного органу з формування консолідованої претензії України до Росії для відшкодування завданих збитків, як це передбачено у моєму Законі (Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» - ред.), який Верховна Рада  прийняла», - сказав Президент.

Глава держави підкреслив, що конкретні практичні результати реалізації цього Закону дипломати вже мали можливість побачити під час їх нещодавнього відвідування Донбасу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора