Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина вшановує своїх Героїв

Дата: 29.05.2017 10:02
Кількість переглядів: 133

28 травня, на Львівщині тривають урочистості з нагоди відзначення Дня Героїв. Цей день розпочався з покладання квітів до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі. Звідси ж стартувала 18-та щорічна естафета «Вогонь пам’яті героїв» за участі студентів Львівського державного університету фізичної культури.

Опісля керівники області, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, громадськість на Личаківському кладовищі поклали квіти і лампадки до могил Героїв. Духовенство відслужило чин панахиди на Полях почесних поховань № 67 і 76 (поховання учасників АТО).

Голова Львівської ОДА Олег Синютка під час виступу наголосив, що свято Героїв, встановлене на честь видатних українських постатей – Симона Петлюри, Євгена Коновальця, сьогодні має зовсім інше забарвлення. «Якщо довгий період часу це було свято суму, пам’яті, то сьогодні цей день має стати святом нашої майбутньої перемоги», - підкреслив очільник області.

За словами Олега Синютки, бійці Збройних сил України, які пройшли війну, повинні бути прикладом жертовності, віри і перемоги в суспільстві. «Ці люди мають з почестями, зі славою відчувати, що це їхнє свято – свято справжніх українських Героїв», - резюмував голова Львівської ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора