Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На реставрацію церков у Мор`янцях та Глиниці – по 600 тис грн

Дата: 31.05.2017 10:02
Кількість переглядів: 196

Фото без описуУ Яворівському районі проведуть першочергові протиаварійні та реставраційні роботи кількасотрічних церков. Відповідне рішення ухвалила Львівська обласна рада, затвердивши зміни до програми збереження культурної спадщини щодо уточнених напрямів фінансування об’єктів охорони культурної спадщини. На реставрацію аварійних церков у Мор`янцях та Глиниці скерують по 600 тис грн.

Як розповіла т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації Оксана Ткачук, левову частину цих  коштів виділили місцеві бюджети, у тому числі Краківецька селищна рада. Крім того, на реставрацію монастиря у смт Підкамінь та інших об’єктів у с. Клекотів та с. Підгірці субвенцію надала Бродівська районна рада.

Варто зазначити, що зараз у Підкамені триває реставрація вежі монастиря. Загалом кошторис оновлення – близько 9 млн грн. «Об`єкт поданий для участі в конкурсі проектів в межах Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора