Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прозоре управління земельними ресурсами – у центрі реалізації програми Світового банку

Дата: 13.12.2018 10:01
Кількість переглядів: 121

Фото без описуУ Києві відбулось засідання підгрупи з питань забезпечення ефективної реалізації Програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні».

Участь в засіданні взяли представники пілотних областей, де впроваджують заходи для реалізації Програми, органи виконавчої влади, виконавці робіт, а також перший заступник голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Шемелинець Людмила та Клаус Дайнінгер – куратор Програми.

Нагадаємо, що 19 липня 2018 року Львівська облдержадміністрація підписала Меморандум із Світовим банком в межах реалізації Програми "Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні".

В межах засідання узгодили попередні результати щодо дистанційного зондування сільськогосподарських земель на території пілотних областей, за словами представників компанії EOS готовність карти класифікації Львівської області становить 93%. Щодо питань проведення кадастрових робіт, то тут процедура первинного накопичення вихідних даних є більш тривалою. Обговорили можливість налагодження спільної роботи в частині виправлення помилок у кадастровій системі та отримання вихідних даних для ефективної реалізації Програми.

Також, куратор Програми Клаус Дайнінгер наголосив на важливості розроблення та запровадження технологій, які б налагодили процес оброблення отриманих кадастрових даних. Відтак, на засіданні ухвалили спільне рішення щодо вивчення можливості автоматизації даних по векторизації, з метою спрощення робіт по Програмі, адже з наступного року територіально збільшиться спектр пілотних об’єктів. 

В свою чергу Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру готова до співпраці та всебічно буде сприяти у наданні інформації в рамках чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора