Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Правом перетину кордону по безвізу на Львівщині скористався кожен п’ятий мандрівник

Дата: 21.06.2017 10:00
Кількість переглядів: 145

Фото без описуМайже 7 тисяч людей на Львівщині перетнули кордон із Євросоюзом за безвізом. Із них відмову отримали лише 13 осіб, переважно ті, які мали проблеми із міграційним законодавством. Такі попередні підсумки озвучили сьогодні, 20 червня, під час круглого столу на тему «Безвізовий режим – черговий крок до європейської інтеграції України».

 «Ми повинні розуміти, що з моменту повноцінного вступу у дію угоди про асоціацію  із ЄС, яка набуде чинності із вересня, такий рух громадян через кордон однозначно збільшуватиметься, і ми повинні бути до цього готові», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Разом з тим, запити громадян на отримання віз не знизились. За інформацією Чеського і Польського Генеральних консульств люди досі звертаються за освітніми та  робочими візами, оскільки безвіз не дає права навчатись чи працювати у країнах Євросоюзу», - наголосила директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Поліна ЛІ.

Серед іншого обговорили  перспективи малого прикордонного руху, розвиток транскордонного співробітництва та можливу візову лібералізацію з іншими країнами


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора