Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Львівському історичному музеї презентували виставку "Будь Я.К.:поет і мода"

Дата: 17.05.2017 09:58
Кількість переглядів: 170

Фото без опису 16 травня, у межах ІХ-го Міжнародного фестивалю єврейської музики «LvivKlezFest – 2017» відбулося відкриття виставки «Будь Я.К.: поет і мода».

"Сьогодні ми відкриваємо по-новому наших добрих сусідів, товаришів, людей, з якими майже всю нашу історію ми пройшли пліч-о-пліч і з якими в українців ніколи не було конфлікту.  Ми сьогодні відкриваємо виставку видатного білоруського поета Янки Купали, людини, яка є не лише символом мистецької Білорусії, але й є символом білоруської ідентичності. Дякую за те, що ви відкриваєте для нас зовсім іншу Білорусь - нову, модернову і вічно живу", - зазначив на відкритті виставки голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

На відкриття також завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол.

В основі виставки – музейні предмети з фондових колекцій Державного літературного музею Янки Купали (Республіка Білорусь).

Цей проект пропонує новий погляд на образ Народного поета Білорусі Янки Купали – представника еліти, однієї з перших медійних осіб Білорусі в умовах епохальних змін кінця ХІХ – І половини ХХ століття.

На виставці представлені меморіальні речі Янки Купали, фотографії поета 1904-1940 рр., більшість з яких маловідомі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора