Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У День Соборності України сотні людей спільно молилися за Україну

Дата: 23.01.2017 09:54
Кількість переглядів: 254

Фото без описуСотні небайдужих львів’ян та гостей міста, сьогодні, 22 січня, у День Соборності України, зібрались на пр. Свободи, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, щоби взяти участь в громадському віче та спільно помолитися за Україну.

Привітав усіх присутніх з цим визначним днем перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

"22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки України, - зазначив Ростислав Замлинський . - Це було волевиявлення усіх українців, це було те, чого прагнули українці усе своє життя. Сьогодні, розуміючи наскільки важливо бути одним єдиним народом ми задуємо про ці події.

На превеликий жаль певні політичні чвари того часу стали перешкодою для побудови незалежної держави. І цим скористалась наші вороги.

Дуже важливо, щоб сьогодні ми не повторили помилок того часу. Щоб політичні чвари не стали на заваді побудови великої країни. Але ми, українці, вміємо і знаємо як працювати, ми бережемо свої традиції. Також  ми пам’ятаємо про ті дні: вони живуть у наших серцях, вони передаються з покоління в покоління. Тут – ми сильні! І ми переможемо!".

Нагадаємо, що сьогодні урочисті заходи відбулися на Личаківському кладовищі. Керівництво області та міста, громадськість та священики вшанували пам’ять борців за незалежність та територіальну цілісність України. Зокрема, представники громадських організацій, студентська молодь та представники влади запалили лампадки до могил воїнів АТО.

Крім того, учнівська та студентська молодь провели акцію "Міст єдності" на пішохідному мості над алеєю в парку "Погулянка".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора