Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мешканців Львівщини закликають не зривати первоцвіти

Дата: 21.02.2017 09:52
Кількість переглядів: 734

Щороку від середини лютого і до кінця травня відбувається торгівля рідкісними видами первоцвітів, більшість з яких знаходяться під загрозою знищення. Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА повідомляє, що за знищення або незаконне вилучення таких рослин з природного середовища, передбачено адміністративну відповідальність та штрафи.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до мешканців та гостей Львівщини із закликом бережливого ставлення до ранньоквітучих весняних рослин.

"Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти, зокрема білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, зазвичай є червонокнижними видами, і відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, - зазначив директор департаменту Руслан Гречаник. - Побачивши продаж первоцвітів просимо звертатись у Державну екологічну інспекцію у Львівській області за номером телефону: 238 73 70 чи у Національну поліцію у Львівській області за коротким номером 102".

Зазначимо, що Державна екологічною інспекцією у Львівській області, департамент екології та природних ресурсів ЛОДА, департамент житлово-комунального господарства ЛОДА та Головне управління Національної поліції у Львівській області погодили План спільних заходів з організації державного контролю за дотриманням вимог охорони відтворення та використання природних ресурсів на території Львівської області на 2017 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора