Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НЕ СПАЛЮЙТЕ СУХУ РОСЛИННІСТЬ!

Дата: 01.08.2017 09:50
Кількість переглядів: 578

Державна екологічна інспекція у Львівській області закликає не спалювати суху рослинність та сміття. Нагадуємо, при згорянні рослинних залишків у повітря викидається величезна кількість шкідливих речовин, зокрема окиси азоту, чадний газ, важкі метали та низка канцерогенних сполук, що викликають ракові захворювання. Крім цього, спалювання сухої трави завдає значної шкоди дикій фауні: руйнує перші виводки зайця-русака, кладки яєць птахів, ґрунтовий покрив. Часто призводить і до знищення осель та господарських угідь. Слід зазначити, що за нормальних природних умов, перегниваючи листя повертає в грунт поживні речовини, а зола, що утворюється при згорянні – значно знижує родючість.

Спалювання сухої рослинності дуже часто переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко! Крім цього, неконтрольовані горіння спричиняють погіршення видимості на автодорогах, що часто стає причиною дорожньо-транспортних пригод.

Слід зазначити, що крім шкоди, що буде завдана довкіллю та здоров’ю людей, порушник нестиме відповідальність за вчинені дії.

З метою недопущення спалювання рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на лісові насадження, торфовища, населені пункти, рейдові групи з числа держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища упродовж пожежонебезпечного періоду здійснюють заходи держконтролю на території області щодо виявлення фактів порушення природоохоронного законодавства, притягнення винних осіб до відповідальності. У проведенні заходів активну участь приймають громадські інспектори з охорони довкілля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора