Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Львівщина налагоджує співпрацю із Норвегією у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

Дата: 24.05.2017 09:48
Кількість переглядів: 167

Фото без опису23 травня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та голова Львівської облради Олександр Ганущин зустрілись із Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Норвегія в Україні  Уле Терьє Хорпестадом.

У межах зустрічі Олег Синютка наголосив на важливості налагодження партнерських відносин між обома країнами.

"Норвегія є однією із лідерів у розбудові сектору відновлюваної енергетики, і ми цінуємо можливість перейняти такий досвід. Це сприятиме розвитку "зеленої" енергетики на Львівщині та в Україні загалом", - зазначив голова Львівської ОДА.

У ході перемовин очільник області розповів про досягнення у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики на Львівщині, а також про подальші плани роботи. Голова ЛОДА також поінформував про розвиток економічної ситуації на Львівщині. Зокрема, він наголосив, що торік у області відкрили 50 нових підприємств і така тенденція зростає, ефективно діють антикорупційні програми, триває процес децентралізації.

"Радий запросити норвезьких інвесторів на Львівщину", - зазначив голова Львівської ОДА.

У свою чергу Уле Терьє Хорпестадом зазначив, що Норвегія має достатньо напрацювань в інвестиційній діяльності. "За підтримки Норвегії в Україні реалізується ряд проектів, і ми зацікавлені у подальшому поглибленні співпраці із Львівщиною", - зауважив він.

Окрім цього, сторони окреслили такі перспективні напрямки співробітництва, як розвиток гідроенергетики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора