Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майже 10 млрд грн податків і платежів – до місцевих бюджетів Львівщини

Дата: 24.01.2017 09:38
Кількість переглядів: 246

 23 січня з департаменту фінансів розпочався цикл звітів структурних підрозділів Львівської обласної державної адміністрації про результати роботи у 2016 році та завдання на 2017 рік. Участь у заході взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За словами директора департаменту фінансів Олега Демківа, за підсумками 9 місяців минулого року Львівщина посідала 1 місце серед областей України за показниками фінансової самодостатності. "Це означає, що ми мали і за підсумками року, видається, маємо найкращу динаміку зростання надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів", - пояснив посадовець.

Очільник департаменту повідомив, що до місцевих бюджетів області минулоріч мобілізовано 9 млрд 956 млн грн податків та платежів, що становить 155% до надходжень за попередній рік та 106% до плану на 2016-й. "Планові завдання виконано в усіх містах обласного значення, районах та об’єднаних громадах області", - наголосив Олег Демків.

До державної скарбнички за звітний рік перераховано по області 19 млрд 625 млн грн доходів, що на 18% більше від надходжень у 2015 році.

Крім того, Олег Демків зауважив, що минулого року Львівщина отримала 870 млн грн надходжень від перевиконання митних платежів, які було спрямовано на ремонт доріг.    

Обсяг же місцевих бюджетів Львівщини з урахуванням дотацій і субвенцій із держбюджету за 2016 рік збільшився на 4 млрд 879 млн грн, що становить 25,4% у порівнянні з 2015 роком. 

Під час виступу керівник департаменту фінансів зауважив, що за 2016 рік виконано 41 обласну програму на  загальну суму 864 млн грн.

"Уперше за тривалий час затверджено усі місцеві бюджети та подано обласній раді на розгляд усі обласні програми на 2017-й ще до початку бюджетного року", - акцентував Олег Демків.

Слід зазначити, що на звіт були запрошені представники громадської ради, створеної при департаменті, експертного середовища, науки, громадськості та керівники профільних підрозділів райдержадміністрацій і міст обласного значення.

Із графіком проведення звітів керівників структурних підрозділів облдержадміністрації перед громадськістю можна ознайомитися тут. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора